info@jinlingsteel.com

+86-757-81637153

GUARDRAIL PROJECT|| An excellent waterfront boardwalk reconstruction.


The relation between humans and nature seems subtle. Modern people are getting more eager to connect with nature. In the past, maybe the relationship between humans and nature was about a story of conquering. But now, it is another story, about balance and living together. During this ongoing process, what’s more important, we should explore nature awedly. On one hand, the awedness protects us from danger; on the other hand, it helps to maintain the sustainable development which is beneficial for both human and nature. 

We believe there is a way for us to build a healthy, safe line for us and meanwhile with much fun. This article is about an outstanding project that represents our thoughts to a certain extend. 

 

The article is sourced from ArchDaily

Situated at the coast of Yantian in the eastern part of Shenzhen, the 19.5 km long Yantian Waterfront Boardwalk is famous for the spectacular ocean views. It is a reconstruction project after the hit of Super Typhoon Mangkhut in 2018, which is the strongest typhoon hitting Shenzhen since 1983, reaching Beaufort scale level 14, brought devastating destruction to the existing boardwalk.


After the typhoon Typhoon Mangkhut.

The implemented part has a length of 11km. Tourist spots with spectacular sceneries, including Dameisha, Xiaomeisha and Beizaijiao, are connected by the new boardwalk. The leisure path, with tourist and sports elements, also extends to the Seafood Street, which is a promenade along local commercial blocks.


aerial view of the project

The new boardwalk has an alignment with higher safety requirements and details with better climate resilience. It provides open spaces with higher inclusiveness and flexibility. By taking the chance of reconstruction, the Waterfront Boardwalk links up the fragmented urban fabric with the natural tourist spots, redefining the relationship between living and natural landscape. The new Yantian Waterfront Boardwalk would become a sustainable, vigorous, and world-class waterfront.



plan of the Dameisha Section of the Waterfront Boardwalk and comparison before and after renovation

The Dameisha Section of the Waterfront Boardwalk consists of three levels of corridors: the existing road, the bicycle trail and footpath at the upper portion and suspended boardwalk at the lower portion. Located at larger areas where the topography is comparatively flat, the new Service Stations act as entrances for the visitors who can enjoy the spectacular view of Dapeng Bay at the viewing platforms on the roof of the Service Stations. Paths and stairs move gently down the slope from the service station to the suspended boardwalk, enhancing the vertical connection between the two corridors. Viewing Platforms are located along the bicycle path, while Surs are located at the shoreline next to the suspended boardwalk. These two kinds of recreation platforms, which provide distinct experiences of sea-viewing, are the indispensable catalysts for a dynamic waterfront.


pedestrian bridge connecting the rocks through the sea


forest walkway in the Dameisha Section composed of transparent steel mesh, ensuring sunshine to the plants on the mountain and restoring the original trees on the site 


walkway illuminated by solar-powered handrai, using daylight to ensure safety of the visitors during night


rock walkway in the Dameisha Section providing unique sunset scenery to the visitors


cycle track connecting sightseeing platforms and leisure gardens


The Seafood Street Section of the Waterfront Boardwalk situates at one of the most prosperous commercial and retail areas in Yantian District. The promenade along Seafood Street was devastated during the hit of Typhoon Mangkhut. The design team treated the reconstruction project as an opportunity to reshape Yantian District. Seafood Street Section is a recreational promenade with bicycle trail and walkway. Part of the wider section is sunken for a closer experience with the coast. The bottom part of the balustrade is made up of prefabricated concrete modules, while the top part comprises stainless steel and treated wood handrail. At the other side of the promenade, retaining wall with prefabricated concrete modules echoes with the dynamic waterfront living. The feature high-chairs provide the best location for visitors to enjoy the marvelous views of Yantian Port. The tropical style planting design is reflected by the row of palm trees along the path. The overall design of the Seafood Street Section of the Waterfront Boardwalk shapes itself into a popular destination for citizens to relax and play.


aerial view of the Seafood Street Section


the Seafood Street Section reconnects the coastline with the commercial areas, stimulating the urban life


elevated seawall and double-row piles with concrete wave blocks could resist  typhoon of 17 scale


add urban furniture to the widened seawall top, creating a comfortable open space 


visitors enjoying waterfront life on the walkway 


characteristic seats along the Seafood Street walkway


space for various activities as meditation, gathering, etc.

The article is sourced from ArchDaily




GUARDRAIL PROJECTGUARDRAIL PROJECTGUARDRAIL PROJECTGUARDRAIL PROJECTGUARDRAIL PROJECTGUARDRAIL PROJECTGUARDRAIL PROJECT
 

Share this Post: